Легкі рецепти стрункості

Легкі рецепти стрункості
Легкі рецепти стрункості

Як знизити калорійність страв, не змінюючи раціон? Поділюся своїми рецептами стрункості.

• Збризкую дно сковорідки овочевим соком – і цілком можна обійтися без рослинної олії чи вершкового масла! М’ясо, птицю, рибу часто готую у гострому бульйоні чи ароматному соусі з фруктовим оцтом. Нарізану цибулю не обсмажую, а пропарюю.

• Сік, що утворився від запікання м’яса у духовці, переливаю у жаростійку ємність (краще скляну) і занурюю її на 3/4 у крижану воду. Жир, що накопився на поверхні, прибираю, ще раз нагріваю м’ясний сік і розбавляю його овочевим бульйоном зі спеціями чи чашкою води з додаванням 2 ст. л. борошна. Далі відправляю на середній вогонь до загустіння: маложирний соус готовий.

• Вінегрет, салат замість олії чи майонезу заправляю огірковим соком або знежиреним йогуртом. Якщо за рецептом потрібен твердий сир високої жирності, заміняю його м’яким або нежирним сиром. Це значно скорочує калорійність страви.

Марія Різник

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *