Дієтичний десерт із ряжанки з желатином

На відміну від кефіру або йогурту, ряжанка має більш ніжний і приємний карамельний смак.
Пропонуємо зробити чудовий, легкий дієтичний десерт. Легкі прохолодні ласощі нагадують морозиво й чудово освіжають у літню спеку.
- ряжанка – 0,5 л,
- вода – 1 скл.,
- желатин – 20 г,
- кава – 2 ст. л.,
- цукрозамінник – 2 ст. л.
Желатин замочіть заздалегідь у воді, а коли він розбухне, нагрійте в сотейнику до розчинення. У гарячий желатин улийте 2 ст. л. завареної кави (можна розчинної), насипте цукрозамінник, додайте ряжанку й перемішайте. Отриману суміш розлийте по креманках або силіконових формочках і відправте молочний десерт у холодильник на 2 год.
Десерт із ряжанки з желатином можна посипати перед подачею тертим шоколадом, корицею.
«УЮТ» №27-2019