Легкий салат із гірчичною заправкою

Салат із молодої капусти і огірків – легка літня закуска. Ним часто замінюють собі вечерю, особливо коли хочуть влізти в шорти. Пікантності та смаку йому додає заправка зі сметани і гірчиці.

Легкий салат із гірчичною заправкою

Склад:

  • Капуста – 400 г,
  • огірки – 270 г,
  • кріп – 40 г,
  • кінза – 10 г,
  • яйця – 4 шт.,
  • олія – 2-3 ст. л.,
  • гірчиця – 1-2 ч. л.,
  • сметана – 3 ст. л.,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Яйця відваріть, дайте їм охолонути, а потім очистіть від шкаралупи. У варених яєць відокремте білки від жовтків. Білки наріжте смужками.

Із жовтків приготуйте заправку. Розімніть їх виделкою, додайте олію, сіль із перцем і сметану з гірчицею. Перемішайте.

Молоду капусту тонко нашаткуйте, а огірки наріжте соломкою.

Капусту з огірками зсипте в салатник. Туди ж відправте подрібнену зелень. Заправте салат яєчно-гірчичною сумішшю, перемішайте все.

«Уют» №24-10.06.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *