Легкий салат із гірчичною заправкою
Салат із молодої капусти і огірків – легка літня закуска. Ним часто замінюють собі вечерю, особливо коли хочуть влізти в шорти. Пікантності та смаку йому додає заправка зі сметани і гірчиці.

Склад:
- Капуста – 400 г,
- огірки – 270 г,
- кріп – 40 г,
- кінза – 10 г,
- яйця – 4 шт.,
- олія – 2-3 ст. л.,
- гірчиця – 1-2 ч. л.,
- сметана – 3 ст. л.,
- сіль,
- перець.
Приготування
Яйця відваріть, дайте їм охолонути, а потім очистіть від шкаралупи. У варених яєць відокремте білки від жовтків. Білки наріжте смужками.
Із жовтків приготуйте заправку. Розімніть їх виделкою, додайте олію, сіль із перцем і сметану з гірчицею. Перемішайте.
Молоду капусту тонко нашаткуйте, а огірки наріжте соломкою.
Капусту з огірками зсипте в салатник. Туди ж відправте подрібнену зелень. Заправте салат яєчно-гірчичною сумішшю, перемішайте все.
«Уют» №24-10.06.2021