Лікуємо анемію (недокрів’я)

Лікуємо анемію
Лікуємо анемію (недокрів’я)

Анемія – це хворобливий стан, який характеризується зменшенням порівняно з нормою маси крові, кількості кров’яних тілець та гемоглобіну.
Недокрів’я призводить до недостатнього постачання киснем та іншими речовинами важливих органів, передусім мозку.

Ознаки недокрів’я: бліда шкіра, запаморочення, задишка, іноді втрата свідомості.

При лікуванні анемії необхідна відповідна дієта. Особливу увагу слід надати калорійним продуктам, їсти більше м’яса, а особливо печінку, біфштекс із кров’ю. По можливості вживати більше масла, вершків, молока, але молоко потрібно пити ковтками. Дуже корисно їсти пшоняну кашу, особливо із жовтим гарбузом.

З усіх злаків – пшоно найбільш калорійне, добре вживати всі жовті овочі та коренеплоди, жовту кукурудзу. Рекомендовано також полуниці, малину, виноград, банани і, звичайно, горіхи (особливо волоські, оскільки у них багато жирів і протеїнів). Також корисно споживати багато цибулі і часнику, лимонів – у них багато вітаміну С.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *