Лікуємо печінку варенням

Кульбаба

У травні цвітуть кульбаби. Цю рослину називають справжнім лікарем. З її квіток готують смачне варення, яке відновлює клітини печінки та очищає кров.

Зірвіть 300-400 жовтих суцвіть кульбаби (подалі від доріг), залийте водою на 24 години. Вранці наступного дня квіти відіжміть, залийте 0,5 л кип’яченої води і прокип’ятіть протягом 15-20 хв. Додайте 1 кг цукру, 1-2 подрібнених лимони (можна зі шкіркою), 1 ч. л. лимонної кислоти, проваріть ще 5 хв. Коли варення матиме колір меду, приберіть його з вогню. Дайте йому охолонути, процідіть через марлю, проваріть отриману масу 1-2 хв., потім охолодіть.

Варення з кульбаб бажано приймати вранці натщесерце, розчиняючи його у склянці зеленого чаю чи чаю з розторопші. Розторопша плямиста і кульбаба діють як протизапальний, жовчогінний, тонізуючий засіб, очищають печінку від шлаків та отрут, виводять радіонукліди з організму.

Це варення також корисне для профілактики бронхітів та астми. Потрібно з’їдати не менше 2 ст. л. протягом одного прийому.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest