Лимонний торт без випічки
«УЮТ» №25-2019
Єдине зусилля в цьому кулінарному виробі – це приготування лимонного заварного крему. Після вам залишається цим кремом змастити шари галетного чи пісочного печива. Вибирайте не найсолодше, щоб не вийшло занадто солодко.
- Яйця – 4 шт.,
- цукор – 120 г,
- лимонна цедра – 2 ст. л.,
- молоко – 1 л,
- печиво – 300 г,
- крохмаль – 60 г.
Молоко влийте в сотейник, додайте цедру (щіпку залиште для посипання торта) і поставте на вогонь. Окремо збийте яйця з цукром. Частину підігрітого молока відлийте в стакан, розведіть у ньому крохмаль і перелийте назад у каструлю. Туди ж відправте і яєчну суміш.
При постійному помішуванні доведіть суміш до легкого кипіння й загустіння. Залиште охолоджуватися.
Дно форми змастіть тонким шаром крему, викладіть перший шар печива, зверху нанесіть крем. Продовжуйте чергувати шари, поки не зберете торт. Посипте лимонною цедрою. Поставте десерт в холодильник на годину для просочення.