Лимонний торт без випічки

Лимонний торт без випічки
Лимонний торт без випічки

«УЮТ» №25-2019

Єдине зусилля в цьому кулінарному виробі – це приготування лимонного заварного крему. Після вам залишається цим кремом змастити шари галетного чи пісочного печива. Вибирайте не найсолодше, щоб не вийшло занадто солодко.

  • Яйця – 4 шт.,
  • цукор – 120 г,
  • лимонна цедра – 2 ст. л.,
  • молоко – 1 л,
  • печиво – 300 г,
  • крохмаль – 60 г.

Молоко влийте в сотейник, додайте цедру (щіпку залиште для посипання торта) і поставте на вогонь. Окремо збийте яйця з цукром. Частину підігрітого молока відлийте в стакан, розведіть у ньому крохмаль і перелийте назад у каструлю. Туди ж відправте і яєчну суміш.

При постійному помішуванні доведіть суміш до легкого кипіння й загустіння. Залиште охолоджуватися.

Дно форми змастіть тонким шаром крему, викладіть перший шар печива, зверху нанесіть крем. Продовжуйте чергувати шари, поки не зберете торт. Посипте лимонною цедрою. Поставте десерт в холодильник на годину для просочення.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *