Ліниві пельмені у бульйоні

Ліниві пельмені у бульйоні
Ліниві пельмені у бульйоні

«Погляд часу» №18-2019

Із традиційного фаршу скачуємо невеликі кульки. У пластиковий контейнер із кришкою насипаємо борошно. У глибокій тарілці збиваємо два яйця з сіллю і чорним меленим перцем.

Кульки фаршу викладаємо у борошно. Обвалюємо. Викладаємо в яйце, перемішуємо. Знову в борошно. Скільки разів повторювати обвалювання – два чи три – це ваше рішення: чим більше повторів – тим товщий шар тіста, яке утримує сік усередині. Щоб легше було обваляти кульки рівномірно, можна просто закрити контейнер кришкою і легенько потрясти.

Якщо хочемо пельмені з бульйоном, то солимо і перчимо киплячу воду, додаємо туди заморожену раніше пасеровку (цибуля, морква, солодкий перець, зелень). Можна додати трохи яблучного оцту і трохи куркуми чи солодкої паприки, лавровий лист.

Акуратно викладаємо пельмені в окріп і варимо залежно від їхнього розміру від 5-10 хв. Подаємо з бульйоном і свіжою подрібненою зеленню, за бажанням і зі сметаною.

Олена Пономарьова, Миколаївська обл.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *