Лляна каша для жіночого здоров’я

Насіння льону, використання якого сприятливо позначається на здоров’ї, самопочутті та зовнішньому вигляді, – це популярний суперфуд.

Лляна каша з яблуком

Головний його секрет – у складі, зокрема у високому вмісті поліненасичених жирних кислот. Лляна каша дозволяє вирішити багато проблем із травленням, добре впливає на нервову систему. За кількістю вітамінів, мінералів та інших корисних речовин вона може «посперечатися» з синтетичним вітамінно-мінеральним комплексом. Лляну кашу добре вживати жінкам, які очікують на маля – вона ефективно та м’яко бореться з закрепами, з якими часто стикаються вагітні.

Існує декілька методів приготування лляної каші. Попри те, що зараз насіння льону можна легко знайти в розмеленому вигляді, краще самостійно подрібнити необхідну порцію. Це важливо, оскільки готове борошно швидко окислюється. Використовуючи базовий рецепт каші з насіння льону, можна доповнювати його на свій розсуд. Кашу можна готувати з йогуртом або кефіром, додавати мед, фрукти, ягоди, горіхи.

Склад:

  • 2 ст. л. насіння льону,
  • 100 мл води кімнатної температури,
  • яблуко.

Приготування

Для приготування каші слід залити насіння льону водою так, щоб вона тільки покрила його, та залишити на 20 хв. Далі – перемолоти отриману масу блендером.

Очистити яблуко і подрібнити на тертці, змішати лляну масу з яблуком.

Ефект від вживання каші – зниження рівня холестерину, нормалізація гормонального фону та рівня цукру, профілактика набору зайвої ваги, насичення необхідними вітамінами та іншими корисними речовинами, зниження ризику післяпологової депресії.

«Погляд часу» №5-2.02.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *