Лопух покращить апетит

корінь лопуха

Я й відати не відав, що звичайнісінький лопух покращує апетит і допомагає травленню. Не так листя й квіти-«їжачки» рослини, якими у дитинстві бавилися, кидаючи один в одного (до кого більше прилипне – той програв), як корінь.

Люди літнього віку підказали такий рецепт. 2 ст. л. подрібненого кореня лопуха залити окропом (0,5 л), добре, коли у глиняному посуді, закрити кришкою і дати настоятися мінімум 8 годин. Бажано зробити це звечора, а вранці процідити. Вживати теплим по 0,5 скл. (100 г) настою 3-4 рази на день. Найкраще – перед їдою.

Заготовляють корневище лопуха з весни, коли вже виросло листя, і до осені. Для приготування настою доцільно брати свіжий корінь. Щоправда, сушать його і на зиму. Але тоді, аби приготувати настій, дають більшу порцію подрібленого корневища – 3 ст. л.

Марина Іванівна, пенсіонерка

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber