Львівський пісний борщ

Його подають гарячим із ложкою сметани. На вигляд і на смак він нагадує борщ, але це абсолютно особлива страва. Спробуємо!

Львівський пісний борщ

Склад:

  • Буряк – 2 шт.,
  • морквина,
  • картопля – 2 шт.,
  • цибулина,
  • томатна паста – 2 ст. л.,
  • петрушка – 0,5 пуч.,
  • часник – 2 зуб.,
  • вода – 1 л, олія,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Картоплю наріжте дрібними кубиками, а цибулю подрібніть. Моркву і буряк окремо натріть на крупній тертці.

Воду перелийте в каструлю, доведіть її до кипіння.

Потім пересипте в каструлю картоплю, моркву і цибулю. Готуйте 15 хв.

На сковороді розігрійте олію й обсмажте буряк. Через 3-5 хв. додайте томатну пасту. Перемішайте і тушкуйте на повільному вогні пару хвилин.

Тепер пересипте в каструлю розм’якшені тушковані буряки. Посоліть і поперчіть борщ, додайте подрібнений часник, лавровий лист і подрібнену петрушку. Перемішайте інгредієнти, доведіть борщ до кипіння і через хвилину вимкніть вогонь.

Залиште борщ під кришкою настоятися 10 хв. Потім розливайте його по тарілках.

«Уют» №11-11.03.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *