Лимон від семи недуг
У лимоні настільки багато вітамінів і корисних речовин, що, мабуть, складно знайти універсальніший засіб. Поговоримо лише про його застосування з метою лікування недуг.

Ангіна
При гострих болях у горлі з’їжте половинку лимона разом зі шкіркою. Лимонний сік також добре використовувати для полоскання горла: розводимо його водою у пропорції 1 : 3 і полощемо щогодини протягом дня.
Також соком можна 3 рази на день змащувати горло в місцях, де скупчився білий наліт.
Бронхіт
Якщо у вас бронхіт, змішайте 50 г натертого хрону і сік 2-3 лимонів. Приймайте по 1 ч. л. кілька разів на день, нічим не запиваючи.
Лимон в поєднанні з часником добре діє як розсмоктувальна речовина. Для цього кашку з 5 лимонів зі шкіркою змішати з кашкою з 4 головок часнику, залити суміш 1 л прохолодної кип’яченої води, щільно закрити і тримати в темному і холодному місці 5 діб. Процідити і приймати по 1 ст. л. тричі на день за 20 хв. до їди.
Нудота
Нудоту, а також печію після жирної їжі легко усунути, якщо випити сік половинки лимона, попередньо додавши в нього 0,5 ч. л. соди.
Грип
П’ємо чаї з лікарськими травами і лимоном. Добре заварювати його разом із календулою, м’ятою, шавлією, хвощем і подорожником. Така суміш підтримає рівень кальцію в організмі. А кальцій – чудовий помічник у боротьбі з підвищеною температурою.
Атеросклероз
1 ст. л. подрібненої соснової хвої залити 1 скл. окропу й дати настоятися 30-60 хв. Готовий настій процідити і змішати з половинкою лимона, попередньо обчищеного від шкірки і подрібненого. Приймати за годину до їди тричі на день по 1 скл. суміші 15-20 днів.
Гепатит
При цьому захворюванні лимонний сік або воду з його додаванням корисно вживати щодня. Для цього лимон чистимо від шкірки, розрізаємо на половинки, заливаємо окропом, настоюємо протягом 12 год. і вживаємо натще по 1 скл.
Гіпотонія
При постійному зниженому артеріальному тиску 5-6 лимонів пропустити через м’ясорубку. Вийде лимонне пюре. До нього додати 100 г подрібненого листя бадану (цю лікарську рослину можна купити в аптеці). Залити цю кашку 1 л холодної кип’яченої води і дати настоятися в холодильнику 36 год. Потім додати в настій 0,5 кг свіжого меду. Усе перемішати і знову поставити посудину в холод на 25 год.
Настій приймати за 30 хв до їди тричі на день по 1/4 скл. Курс лікування – 3 тижні.
«Погляд часу» №49-02.12.2021