Лимонна курка з картоплею
Курка , запечена в духовці цілком. Лимон і часник нададуть їй смак, а картопля , запечена поруч із куркою , буде прекрасним гарніром.

Склад:
- 1 курка,
- 8-10 картоплин,
- розрізати кожну навпіл,
- 50 мл оливкової олії,
- сіль,
- голівка часнику.
Для натирання:
- 2 ст. л. солі,
- цедра лимона,
- зняти смужками або дрібно натерти,
- 1 ч. л. гранульованого часнику,
- 1 ч. л. паприки,
- ½ ч. л. чорного меленого перцю.
Приготування
У чашу блендера помістити всі інгредієнти для натирання курки. Збити.
Птицю щедро натерти сумішшю для натирання, залишаючи 1 ст. л. її для картоплі.
Духовку розігріти до 200 ᵒС.
Картоплю помістити в глибоку каструлю, залити водою, щедро посолити й довести до кипіння. Варити 5 хв. від закипання й відцідити.
У курки перев’язати кулінарною ниткою ніжки. Картоплю повернути в каструлю й полити олією та перемішати, посипати спеціями і ще раз перемішати.
Викласти птицю та картоплю у жаротривкий посуд, рівномірно розкласти поміж картоплі зубці часнику й повставити все до розігрітої духовки. Запікати курку з картоплею 20 хв., зменшити температуру духовки до 170 ᵒС й запікати ще приблизно 40-50 хв.
«Уют» №1-5.01.2023