Лимонна курка з картоплею

Курка , запечена в духовці цілком. Лимон і часник нададуть їй смак, а картопля , запечена поруч із куркою , буде прекрасним гарніром.

Лимонна курка з картоплею

Склад:

  • 1 курка,
  • 8-10 картоплин,
  • розрізати кожну навпіл,
  • 50 мл оливкової олії,
  • сіль,
  • голівка часнику.

Для натирання:

  • 2 ст. л. солі,
  • цедра лимона,
  • зняти смужками або дрібно натерти,
  • 1 ч. л. гранульованого часнику,
  • 1 ч. л. паприки,
  • ½ ч. л. чорного меленого перцю.

Приготування

У чашу блендера помістити всі інгредієнти для натирання курки. Збити.

Птицю щедро натерти сумішшю для натирання, залишаючи 1 ст. л. її для картоплі.

Духовку розігріти до 200 ᵒС.

Картоплю помістити в глибоку каструлю, залити водою, щедро посолити й довести до кипіння. Варити 5 хв. від закипання й відцідити.

У курки перев’язати кулінарною ниткою ніжки. Картоплю повернути в каструлю й полити олією та перемішати, посипати спеціями і ще раз перемішати.

Викласти птицю та картоплю у жаротривкий посуд, рівномірно розкласти поміж картоплі зубці часнику й повставити все до розігрітої духовки. Запікати курку з картоплею 20 хв., зменшити температуру духовки до 170 ᵒС й запікати ще приблизно 40-50 хв.

«Уют» №1-5.01.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *