Лимонний пиріг до чаю

Секрет цієї випічки у тому, що вона дарує величезну насолоду, але майже не варта зусиль. Готувати лимонний пиріг вранці – одне задоволення.

Лимонний пиріг до чаю

Склад:

  • Борошно – 320 г,
  • лимон – 1,5 шт.,
  • яйця – 3 шт.,
  • сіль – за смаком,
  • цукор – 200 г,
  • кефір – 200 мл,
  • сода – 1 ч. л.,
  • олія – 100 мл,
  • цукрова пудра – 3 ст. л.

Приготування

Один лимон помийте, наріжте на шматочки і подрібніть у блендері.

Яйця посоліть, збийте до утворення піни. Потім тонкою цівкою додайте до яєць цукор, продовжуючи збивати. У вас повинна вийти пишна світла маса.

У склянку кефіру кімнатної температури додайте ложку соди, зачекайте хвилину і додайте його до яєць.

Додайте в рідку суміш олію.

Потім продовжуйте збивати, поступово додаючи борошно, до отримання напіврідкого тіста.

Додайте пюре з лимона.

Залийте тісто у форму (змащене маслом) і випікайте в розігрітій до 180 °С духовці протягом 40 хв.

Перед подачею збийте у блендері цукрову пудру з половиною лимона і полийте нею повністю охолоджений пиріг.

«УЮТ» №3-14.01.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *