Лимонний пиріг до чаю
Секрет цієї випічки у тому, що вона дарує величезну насолоду, але майже не варта зусиль. Готувати лимонний пиріг вранці – одне задоволення.

Склад:
- Борошно – 320 г,
- лимон – 1,5 шт.,
- яйця – 3 шт.,
- сіль – за смаком,
- цукор – 200 г,
- кефір – 200 мл,
- сода – 1 ч. л.,
- олія – 100 мл,
- цукрова пудра – 3 ст. л.
Приготування
Один лимон помийте, наріжте на шматочки і подрібніть у блендері.
Яйця посоліть, збийте до утворення піни. Потім тонкою цівкою додайте до яєць цукор, продовжуючи збивати. У вас повинна вийти пишна світла маса.
У склянку кефіру кімнатної температури додайте ложку соди, зачекайте хвилину і додайте його до яєць.
Додайте в рідку суміш олію.
Потім продовжуйте збивати, поступово додаючи борошно, до отримання напіврідкого тіста.
Додайте пюре з лимона.
Залийте тісто у форму (змащене маслом) і випікайте в розігрітій до 180 °С духовці протягом 40 хв.
Перед подачею збийте у блендері цукрову пудру з половиною лимона і полийте нею повністю охолоджений пиріг.
«УЮТ» №3-14.01.2021