Лимони із сіллю: стародавній індійський рецепт
Є спосіб зробити лимон ще більш ефективним для здоров’я. І все завдяки індійському рецепту. Йдеться про ферментовані лимони. Завдяки бродінню і солі, в лимоні стає ще більше ферментів, вітамінів і мінералів, що робить його втричі кориснішим і ефективнішим.
Соління практично повністю усуває гіркоту, властиву кірці лимона, а також притупляє кислий присмак, хоча аромат залишається як у свіжого плоду. Ви здивуєтеся, на скільки широко можна використовувати солоні лимони, і навіть задумаєтеся – як ви жили без них раніше.
Важливо! Лимони з сіллю містять величезну кількість активних речовин. Щоб уникнути передозування, достатньо їсти в день 1 або 2 скибочки.
Приготування:
- Лимон добре помийте водою, витріть насухо і зробіть два глибоких надрізи. Втирайте в них трохи солі.
- Покладіть лимон на дно скляної банки і засипте його сіллю, щоб вона повністю його покрила. Не закривайте банку кришкою, залиште лимон при кімнатній температурі і нехай лимони бродять протягом 3-х днів.
- Через три дні щільно закрийте скляну банку кришкою і зберігайте в холодильнику.
Перед вживанням просто витягніть лимон з банки і змийте надлишок солі.
Ферментовані лимони ви можете використовувати на свій смак. Додавайте їх до страв із риби, салатів або супів, щоб надати приємну цитрусову нотку. Вони годяться і для приготування страв, і для ароматизації чаю і різних напоїв. Ви можете вживати їх так, як вам захочеться.
Ферментовані лимони гарні для ароматизації овочів, завдяки їх кисло-солоному смаку. Однак, особливість лимона не тільки в смаку. Вона полягає у високому вмісті вітамінів і корисних речовин, які допоможуть завжди залишатися у формі.
Крім того, завдяки наявності антиoксидантів і впливу солі, як підсилювача, ви можете зробити вашу шкіру сяючою, гладкою і бархатистою, очищеною від шкірного сала і еластичною.
Лимони з сіллю добре знижують кров’яний тиск, корисні для лікування дисбактеріозу кишківника, лікують запалені ясна, артрит і ревматизм, варикозне розширення вен, застуду і грип.
«УЮТ» №13-26.03.2020