М’ясна солянка
М’ясна солянка повинна складатися, як мінімум, із 4 видів справжнього м’яса. Від цього і смак у неї такий насичений.

Склад:
- Бекон – 100 г,
- яловичина – 200 г,
- свинина – 200 г,
- індичка – 200 г,
- вода – 250 мл,
- болгарський перець – 1 шт.,
- цибулина,
- морквина,
- помідор – 1 шт.,
- капуста – 500 г,
- лимон – 20 г,
- маслини – 200 г,
- перець духмяний – 3 шт.,
- чорний перець горошком – 0,5 ч. л.,
- червоний перець мелений – 0,25 ч. л.,
- паприка – 1 ч. л., сіль,
- лавровий лист – 2 шт.
Приготування
Каструлю з товстим дном розігрійте на вогні. У неї викладіть скибочки копченого бекону. Коли витопиться жир, додайте цибулю, нарізану півкільцями. Перемішайте. Ще через кілька хвилин пересипте в каструлю брусочки моркви. Злегка обсмажте їх.
Тим часом наріжте все м’ясо шматочками. Першою в каструлю відправте яловичину. Підрум’яньте м’ясо, залийте його 0,5 скл. води.
Тушкуйте яловичину на повільному вогні 20 хв. під закритою кришкою. Далі викладіть у каструлю свинину і індичку. Влийте до м’яса ще 0,5 скл. води. Перемішайте і тушкуйте інгредієнти 30 хв.
У цей час дрібно наріжте капусту, відправте її до м’яса. Тушкуйте капусту 20 хв.
Далі додайте в каструлю нарізані помідор і солодкий перець. Посоліть масу і внесіть сипучі спеції. Тушкуйте все 10 хв. Під кінець додайте в суп маслини разом із рідиною. Туди ж відправте лавровий лист і пару часточок лимона. Доведіть суп до кипіння, варіть його ще пару хвилин. Потім вогонь вимкніть, а солянці дайте настоятися 30 хв. під кришкою.
«Уют» №43-21.10.2021