М’ясний горіх зі свинини

Хто і чому назвав м’ясний горіх саме горіхом? Ніхто вже не згадає, але сама назва, швидше за все, стосується саме кокоса. Під час приготування м’ясо туго стягується шпагатом (або сіткою), після чого набуває округлу форму. У вареному вигляді м’ясний горіх дуже смачний. Нагадує буженину, тільки виходить у рази ніжнішим.

М'ясний горіх зі свинини

Склад:

  • Свинина – 650 г,
  • часник – 3 зуб.,
  • сіль – 0,5 ч. л.,
  • оливкова олія – 2 ст. л.,
  • паприка – 0,5 ч. л.,
  • чорний перець мелений – 0,5 ч. л.

Приготування

Приготуйте пряну суміш: змішайте олію з сіллю, перцем, паприкою і подрібненим часником.

Потім ретельно натріть свинину (можна взяти лопатку, ошийок або окіст) прянощами і дайте їй постояти пару годин у холодильнику. Упакуйте м’ясо в еластичний бинт, зав’язавши його з двох кінців якомога щільніше. Покладіть у холодильник на 8 год.

Потім затягніть бинт ще тугіше, а сам шматок покладіть у пакет для запікання (а потім ще в один, щоб точно не порвався). Покладіть м’ясо в каструлю, наповнену водою, притисніть кришкою і варіть 2 год. після закипання на повільному вогні.

Головний секрет приготування в тому, що ви можете регулювати м’якість м’яса. Якщо хочете нарізати його тонкими шматочками для бутербродів, то не варіть більше 2-3 год., навіть великі шматки. Якщо вам потрібно отримати справжнісіньку рвану свинину, можна потримати довше.

«Уют» №13-25.03.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *