Макові оладки з медом
- 1 скл. борошна,
- 3/4 скл. молока,
- 1 ст. л. оцту,
- 1 ст. л. лимонного соку,
- 1 яйце, 2 ст. л. розтопленого вершкового масла,
- щіпка ванілі,
- 2 ст. л. цукру,
- 1 ч. л. пекарського порошку,
- 0,5 ч. л. соди,
- 1 ч. л. маку,
- 1 ч. л. лимонної цедри.
Молоко, оцет і лимонний сік з’єднайте і відставте на 10 хв. Потім додайте яйце, розтоплене вершкове масло і ваніль. В іншій тарілці перемішайте всі сипучі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, соду, пекарський порошок, мак, лимонну цедру. З’єднайте рідкі та сипучі інгредієнти, щоб вийшло тісто без грудочок. Підсмажте млинці на сковороді і подавайте з медом.