Маковий кавовий бісквіт із шоколадом

 Маковий кавовий бісквіт із шоколадом 

  • 4 яйця,
  • 0,5 скл. цукру,
  • 250 мл сметани,
  • 5 ст. л. молока,
  • 300 г маку,
  • 4/5 скл. борошна,
  • 0,5 ч. л. соди,
  • 150 мл свіжозвареної міцної кави.

Крем:

  • 300 мл сметани (жирністю 15%),
  • 3 ст. л. вареноїго згущеного молока.

Шоколадна глазур:

  • 4 ст. л. цукру,
  • 2 ст. л. какао,
  • 1 ч. л. борошна,
  • 200 мл вершків (жирністю 10 %).

Яйця розділити на білки і жовтки. Борошно змішати із содою. Жовтки розтерти з цукром (можна блендером), потім додати інші компоненти – сметану, молоко, мак. Збити білки. У макове тісто додати борошно із содою, перемішати, потім обережно ввести збиті на піну білки.

Готове тісто вилити у підготовлену роз’ємну форму, краще з антипригарним покриттям (діаметром 27 см). Дно можна застелити промасленим папером. Корж випікати 30 хв. у розігрітій до +180 °С духовці. На гарячий спечений корж, не виймаючи його з форми, обережно вилити 150 мл міцної гарячої натуральної кави. Зачекати, поки кава вбереться.

Потім корж вийняти з форми і розрізати навпіл. Кожен пласт рясно змастити кремом. Для його приготування варене згущене молоко розтерти з 1-2 ст. л. сметани, щоб не було грудочок. Потім додати решту сметани. Зварити шоколадну глазур: цукор змішати з какао і борошном, поступово, розмішуючи до однорідності, додати вершки.

Глазур варити, помішуючи, до загустіння. Зняти з вогню і відразу ж гарячою полити зверху торт. Поставити просочуватися у холодильник на добу.

Тетяна Л., Запорізька обл.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber