Маленький секрет приготування домашнього йогурту
Йогурт – дуже корисний кисломолочний продукт, його люблять дорослі і діти. Протипоказань до застосування йогурту не має, його використовують як лікарський та косметичний засіб.

Щоб одержати 1 л йогурту, потрібно закип’ятити 1 л молока й, охолодивши його приблизно до 40 °С, додати 2 ст. л. йогуртової закваски або натуральний йогурт. Загорніть каструлю у щось тепле і залиште на 12 годин. Краще це робити увечері, а вранці просто ретельно перемішати. Після цього поставте масу у холодильник – йогурт готовий до вживання.
Можна використати спеціальні закваски. Їх продають сухими, наприклад в аптеці. Однієї порції закваски вистачає на 1 л молока. Головне – порошок потрібно добре розвести і час виготовлення йогурту (або іншого кисломолочного продукту) збільшити. Якщо вам не вдалося відшукати закваску – не розчаровуйтеся, купіть баночку натурального йогурту, в якому якнайменше добавок і якнайбільше бактерій.
Час приготування залежить від того, який йогурт ви хочете одержати: густий, жирний чи питний легкий. Залежить від молока: чим жирність більша, тим йогурт густіший. А також від обраної закваски: якщо суха, час приготування може бути до 15 годин. А якщо магазинний йогурт – від 7 до 10 годин.
Для того, щоб наступного разу не витрачатися на закваску, відлийте в маленьку баночку невелику кількість продукту. При наступному приготуванні йогурту використайте цю субстанцію замість закваски. Майте на увазі, що закваску більше тижня зберігати не можна.
«Уют» №30-22.07.2021