Малосольні огірки: рецепт простий і швидкий
Малосольні огірки – одне з найулюбленіших літніх страв багатьох гурманів.
Готуються малосольні огірки за рецептом надзвичайно просто, а розходяться завжди на “ура” і за святковим столом, і під час простого обіднього перекушування.
Крім того, малосольні огірки разом із сирими чудово використовуються у рецептах легких літніх салатів, привносячи у них оригінальну смакову нотку.
- 1 кг огірків,
- 3 зубчики часнику,
- 1 лист хрону,
- 2-3 парасольки кропу,
- 2 ст. л. солі,
- 1 ст. л. цукру,
- приблизно 1 л води.
Потрібно помити огірки і залишити їх у холодній воді на 1 год.
У 1 л води розчинити сіль і цукор, зберігаючи пропорцію.
Помити і крупно порізати лист хрону, часник почистити і порізати на дольки. Якщо хочете, щоб малосольні огірки були готові вже на наступний день, то перед засолкою обріжте кінчики. В ємність потрібно скласти часник, частину кропу і хрону, потім укласти огірки, а зверху – решту зелені та залити розсолом так, щоб він усе покривав. Банку зав’язати марлевою серветкою.
Огірки залишити на добу. Розсіл повинен помутніти, а огірки трохи змінити колір.
Якщо малосольні огірки вже готові, то для зберігання потрібно поставити їх у холодильник, щоб вони не прокисли.