Малосольні огірки: рецепт простий і швидкий

Малосольні огірки

Малосольні огірки – одне з найулюбленіших літніх страв багатьох гурманів.
Готуються малосольні огірки за рецептом надзвичайно просто, а розходяться завжди на “ура” і за святковим столом, і під час простого обіднього перекушування.
Крім того, малосольні огірки разом із сирими чудово використовуються у рецептах легких літніх салатів, привносячи у них оригінальну смакову нотку.

  • 1 кг огірків,
  • 3 зубчики часнику,
  • 1 лист хрону,
  • 2-3 парасольки кропу,
  • 2 ст. л. солі,
  • 1 ст. л. цукру,
  • приблизно 1 л води.

Потрібно помити огірки і залишити їх у холодній воді на 1 год.

У 1 л води розчинити сіль і цукор, зберігаючи пропорцію.

Помити і крупно порізати лист хрону, часник почистити і порізати на дольки. Якщо хочете, щоб малосольні огірки були готові вже на наступний день, то перед засолкою обріжте кінчики. В ємність потрібно скласти часник, частину кропу і хрону, потім укласти огірки, а зверху – решту зелені та залити розсолом так, щоб він усе покривав. Банку зав’язати марлевою серветкою.

Огірки залишити на добу. Розсіл повинен помутніти, а огірки трохи змінити колір.

Якщо малосольні огірки вже готові, то для зберігання потрібно поставити їх у холодильник, щоб вони не прокисли.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest