Малосольні огірки у виноградному листі

Малосольні огірки

Малосольні огірки – це нев’януча класика! Якщо закуска вдала, вона завжди доречна. Приємна кислинка з благородним виноградним відтінком вас приємно здивує. Огірочки залишаються пружними, прекрасно зберігають свій колір і оглушливо хрустять. Листя використовуйте молоде, у них прожилки не такі жорсткі. Кількість їх повинна відповідати кількісті огірків.

  • Огірки – 1,3 кг,
  • виноградне листя,
  • часник – 5 шт.,
  • перець чилі,
  • листя хрону – 4 шт.,
  • кріп – 0,5 пучка,
  • яблука – 2-3 шт.,
  • сіль – 3-4 ст. л.,
  • горілка – 30 мл,
  • вода – 1,5 л.

Огірки залийте холодною водою на 1-2 години. Після замочування зріжте кінчики.

Виноградне листя вимийте, потовщення і хвостики зріжте. Кожен огірок загорніть у виноградне листя, як у голубцях фарш у капусту.

На дно широкої ємності для засолювання помістіть 2 листки хрону, пару гілочок кропу, половинку гострого перцю. Потім щільно укладіть загорнуті огірки. Накрийте згортки рештою листя хрону, зверху викладіть кріп, зубки часнику, половинку перцю, посоліть.

Закип’ятіть воду, занурте в неї яблука, нарізані часточками. Варіть 5 хв. Яблука витягніть, вогонь вимкніть, улийте горілку. Отриманим маринадом залийте огірки, щоб рідина їх повністю покрила. Якщо необхідно, установіть гніт. Ємність з огірками залиште на 2 доби при кімнатній температурі, потім 2 доби в холодильнику. Після цього огірки можна від листя звільнити, перекласти у звичайну банку й залити розсолом.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber