Заготовки з ягід

Заготовки з ягід можна використовувати у приготуванні випічки та десертів або вживати окремо з чаєм, булочкою чи морозивом.

Малинове варення
Малинове варення

Склад:

  • 1 кг малини,
  • 1 кг цукру.

Приготування

Малину перебрати, вийняти серцевину, покласти в миску, засипати половиною кількості цукру, поставити на 5-6 год. у прохолодне місце.

З соку, який утворився у мисці, й решти цукру зварити сироп і трішки охолодити.

У готовий сироп покласти малину, миску обережно струсити, щоб ягоди занурилися в сироп, і знову поставити варити до потрібної густини сиропу.

Розкласти варення у стерилізовані банки і закатати кришками.

Вишневий соус до телятини та риби
Вишневий соус до телятини

Склад:

  • 300 мл червоного вина,
  • 3 ст. л. бальзамічного оцту,
  • 300 г вишень без кісточки,
  • 150 г цукру,
  • гілочка чебрецю.

Приготування

Змішати в каструлі цукор, вишні, вино, оцет і чебрець. Нагрівати суміш на невеликому вогні протягом 30 хв. Потім збити все блендером до однорідності. Варити ще 20 хв.

Готовий соус гарячим розкласти в стерилізовані банки, закатати металевими кришками. Вкутати до охолодження.

Варення зі смородини «Класичне»
Варення зі смородини

Склад:

  • 200 г води,
  • 1 кг смородини,
  • 600 г цукру.

Приготування

Ягоди помити, покласти в емальований посуд, додати воду й нагріти до +70 °С. Гарячу масу протерти крізь сито, додати цукор і варити на слабкому вогні 10-15 хв.

У гарячому вигляді розлити у банки і закрити пластмасовими кришками.

Аґрусово-апельсиновий джем
Агрусово-апельсиновий джем

Склад:

  • 1 кг аґрусу,
  • 2 апельсини,
  • 1 кг цукру.

Приготування

Аґрус та апельсини помити, пропустити через м’ясорубку. На невеликому вогні довести, постійно помішуючи, до кипіння, додавши перед цим цукор. Варити 30 хв. Охолодити й розкласти в банки.

Соус із порічок до м’яса
Соус із порічок до м’яса

Склад:

  • 2 кг порічок,
  • 1 кг цукру,
  • 200 мл оцту,
  • 2 ч. л. кориці,
  • 1 ч. л. гвоздики,
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю,
  • кілька горошин духмяного перцю.

Приготування

Порічки перебрати, відокремити від черешків. Із цукру та ягід зварити желе (20 хв. із моменту закипання). Отриману масу збити блендером, відтиснути, відокремлюючи кісточки.

У соус влити оцет, додати прянощі, все перемішати і кип’ятити ще кілька хвилин (суміш має загуснути). Потім розкласти соус у стерилізовані банки і закатати кришками.

Ягідний мармелад
Ягідний мармелад

Склад:

  • 3 кг ягід (полуниця, суниця, малина),
  • 1,5 кг цукру.

Приготування

Ягоди протерти через сито, видаливши насіння. В емальованому посуді розчинити цукор і занурити в нього пюре з ягід. Варити до загустіння. Додати 1 ч. л. лимонної кислоти.

Мармелад теплим розлити в банки й закрити поліетиленовими кришками.

«П’яні» вишні
«П’яні» вишні

Склад:

  • 1 кг ягід вишні (черешні),
  • 700 г цукру,
  • 300 мл води,
  • 200 мл коньяку (лікеру, горілки).

Приготування

Ягоди помити й дати стекти воді. Висипати їх у цукровий сироп та варити: вишні – 10 хв., черешні – 15 хв. Потім ягоди вийняти з сиропу й розкласти в банки. У гарячий сироп додати коньяк, старанно розмішати й залити ним ягоди.

Банки закрити, не стерилізуючи.

«Погляд часу» №28-07.07.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.