Малинове варення

Класичне малинове варення – знахідка в холодну пору року. Солодке, ароматне і підходить для всього. Можна і гарячий напій зробити, і пиріг, і з млинцями їсти, і просто на хліб мазати. Завжди смачно!

Малинове варення

На перший погляд здається, що зробити варення з малини простіше простого, але не тут-то було. Ягоду легко переварити чи зіпсувати смак готового продукту зайвими інгредієнтами.

Варити варення з малини найкраще з травами – м’ятою, мелісою чи базиліком. Щоб не перебити аромат ягід, додавати можна яблука, груші, чорницю, брусницю, банани. Із полуницею і смородиною малина не дружить. Ці ягоди заглушать навіть сильний малиновий аромат.

Малинове варення з бананами зберігається довго. Та й користь збільшується удвічі. У бананах є калій, магній, вітамін С, залізо, вітамін молодості Е та, звичайно ж, серотонін – гормон щастя.

Готувати таку смакоту потрібно обов’язково!

Склад:

  • 1 кг свіжої малини,
  • 250 г м’якоті банана,
  • 800 г цукру,
  • 1 ч. л. лимонної кислоти або сік одного лимона.

Приготування

Ягоди помістіть у каструлю з товстим дном. Зробіть з ягід пюре.

Банани наріжте півкільцями і додайте до ягід.

У ягідне пюре висипте цукор і лимонну кислоту. Перемішайте і поставте каструлю на середній вогонь. Помішуйте, щоб не пригоріло. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму.

Після закипання варіть ще 10-20 хв., знімаючи піну.

Якщо хочете, щоб вийшов більш густий джем, варіть 30-40 хв.

Не знімаючи з вогню, розлийте варення в сухі стерилізовані банки та закрийте.

Переверніть догори дном, накрийте ковдрою до повного охолодження.

«Погляд часу» №30-23.07.2020

Читайте також: Що пити, щоб не хворіти?

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *