Манник: смачний пиріг

Манник
Манник: смачний пиріг

Підбірка найулюбленіших рецептів манника, смак якого так знайомий кожному з нас.

Манник із вишнею

  • 1 скл. манки,
  • 1 скл. цукру,
  • 1 скл. кефіру,
  • 2 яйця,
  • 200 г замороженої вишні,
  • 4 ст. л. борошна пшеничного,
  • 1 ч. л. розпушувача для тіста,
  • 2 ч. л. ванільного цукру.

Манник із вишнею

Змішати кефір з яйцями і всипати у нього манку, цукор, борошно, ванілін і розпушувач. Усе дуже добре перемішати і відставити на 30 хв. для розбухання манки.

Поки манка розбухає, включити духовку нагріватися.

Вишню присипати цукром і перемішати.

На дно форми висипати третину вишні, потім тісто, а потім вишню, що залишилася. Розміщуємо форму у розігріту до 180 °С духовку на 1 год.

Манник лимонний

  • 1 скл. сухої манної крупи,
  • 1 скл. кефіру,
  • 1 скл. цукру,
  • 2 яйця,
  • 1 лимон,
  • дрібка солі,
  • 1 пакетик ванільного цукру,
  • 1 ст. л. розпушувача для тіста,
  • 2 ст. л. борошна пшеничного,
  • маргарин для змащування форми,
  • цукрова пудра для присипки.

Манник лимонний

Манну крупу змішати з кефіром і залишити на 0,5 год. для набухання. В окремому посуді розтерти яйця з цукром, сіллю і ванільним цукром.

Лимон натерти на крупній тертці разом із цедрою.

Усе змішати. Тісто виходить рідкуватим, тому потрібно додати пару ложок борошна й одну ложку розпушувача для тіста.

Форму для пирога вистелити пергаментним папером, змастити маслом, присипати сухарями. Вилити тісто у форму і відправити у заздалегідь прогріту до 180 °С духовку.

Через 15-20 хв. перевірте сірником або зубочисткою на готовність, якщо сірник сухий – виймайте з духовки. Готовий пиріг присипати цукровою пудрою.

Манник із курагою

  • 1 скл. кефіру,
  • 1 скл. манної крупи,
  • 1 скл. борошна пшеничного,
  • 1 скл. цукру,
  • 2 яйця,
  • 1 ст. л. вершкового масла,
  • 0,5 ч. л. соди,
  • 0,5 ч. л. солі,
  • 150 г кураги,
  • згущене молоко чи варення (для поливання).

Манник із курагою

Усі сипучі перемішати, додати кефір, яйця і розтоплене масло. Зробити масу однорідною і поставити у тепле місце на 30-40 хв., щоб манка набухла.

Форму змастити вершковим маслом, духовку нагріти до 200 °С. Коли час витримки минув – додати промиту курагу (можна родзинки, а можна взагалі без усього) і ще раз перемішати. Залити тісто у форму і поставити у духовку на 20 хв. при температурі 200 °С. І на 10-15 хв. при температурі 175 °С.

Коли манник готовий, почекайте трохи, хай охолоне і розріжте на шматочки.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *