Манник: смачний пиріг

Підбірка найулюбленіших рецептів манника, смак якого так знайомий кожному з нас.
Манник із вишнею
- 1 скл. манки,
- 1 скл. цукру,
- 1 скл. кефіру,
- 2 яйця,
- 200 г замороженої вишні,
- 4 ст. л. борошна пшеничного,
- 1 ч. л. розпушувача для тіста,
- 2 ч. л. ванільного цукру.
Змішати кефір з яйцями і всипати у нього манку, цукор, борошно, ванілін і розпушувач. Усе дуже добре перемішати і відставити на 30 хв. для розбухання манки.
Поки манка розбухає, включити духовку нагріватися.
Вишню присипати цукром і перемішати.
На дно форми висипати третину вишні, потім тісто, а потім вишню, що залишилася. Розміщуємо форму у розігріту до 180 °С духовку на 1 год.
Манник лимонний
- 1 скл. сухої манної крупи,
- 1 скл. кефіру,
- 1 скл. цукру,
- 2 яйця,
- 1 лимон,
- дрібка солі,
- 1 пакетик ванільного цукру,
- 1 ст. л. розпушувача для тіста,
- 2 ст. л. борошна пшеничного,
- маргарин для змащування форми,
- цукрова пудра для присипки.
Манну крупу змішати з кефіром і залишити на 0,5 год. для набухання. В окремому посуді розтерти яйця з цукром, сіллю і ванільним цукром.
Лимон натерти на крупній тертці разом із цедрою.
Усе змішати. Тісто виходить рідкуватим, тому потрібно додати пару ложок борошна й одну ложку розпушувача для тіста.
Форму для пирога вистелити пергаментним папером, змастити маслом, присипати сухарями. Вилити тісто у форму і відправити у заздалегідь прогріту до 180 °С духовку.
Через 15-20 хв. перевірте сірником або зубочисткою на готовність, якщо сірник сухий – виймайте з духовки. Готовий пиріг присипати цукровою пудрою.
Манник із курагою
- 1 скл. кефіру,
- 1 скл. манної крупи,
- 1 скл. борошна пшеничного,
- 1 скл. цукру,
- 2 яйця,
- 1 ст. л. вершкового масла,
- 0,5 ч. л. соди,
- 0,5 ч. л. солі,
- 150 г кураги,
- згущене молоко чи варення (для поливання).
Усі сипучі перемішати, додати кефір, яйця і розтоплене масло. Зробити масу однорідною і поставити у тепле місце на 30-40 хв., щоб манка набухла.
Форму змастити вершковим маслом, духовку нагріти до 200 °С. Коли час витримки минув – додати промиту курагу (можна родзинки, а можна взагалі без усього) і ще раз перемішати. Залити тісто у форму і поставити у духовку на 20 хв. при температурі 200 °С. І на 10-15 хв. при температурі 175 °С.
Коли манник готовий, почекайте трохи, хай охолоне і розріжте на шматочки.