Манник з печивом
Сніданок з манки легко приготувати, впорається навіть початківець кулінар. Його не потрібно запікати. Ніжний манник із печивом сподобається всім від малого до великого.
Маннику можна надати будь-яку форму. Якщо розмір ємності більший, просто збільште пропорційно кількість інгредієнтів.
Склад:
- Молоко – 1 л,
- цукор – 200 г,
- кокосова стружка – 60 г,
- манка – 200 г,
- ванільний цукор – 15 г,
- печиво з какао – 12 шт.
Приготування:
У каструлі змішуємо молоко, манку, цукор і кокосову стружку. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння і варимо до загустіння близько 2 хв.
Знімаємо з вогню, добре перемішуємо, щоб не залишилося грудочок. Додаємо ванільний цукор. Даємо охолонути протягом 10 хв.
Прямокутну форму для випічки вистилаємо харчовою плівкою. Виливаємо масу у форму, розрівнюємо.
Вставляємо печиво у крем вертикально у три паралельних ряди. Накриваємо плівкою. Коли манник охолоне, поміщаємо його у холодильник на 1-2 год.
Дістаємо з холодильника, перевертаємо і виймаємо з форми. Знімаємо плівку, при бажанні прикрашаємо шоколадом.
«УЮТ» №9-27.02.2020