Маринована редиска

Маринована редиска

Коли консервація, навіть найулюбленіша, набридає за зиму, нарешті з’являються свіжі фрукти й овочі. Салати з них займають важливе місце в раціоні кожної сім’ї, адже це справжня скарбниця вітамінів!

Редиска – 1 кг, імбир – 100 г, перець чилі – 1 шт., кінза – 1 пучок, рисовий оцет – 120 мл, вода – 120 мл, цукор – 1 ст. л., сіль – 1 ст. л.

З’єднайте оцет із водою в каструлі, розчиніть у цій суміші сіль і цукор, додайте пучок кінзи, перев’язаний ниткою. Закип’ятіть і проваріть, поки не розчиниться сіль і цукор, потім остудіть.

Наріжте пластинками товщиною 1-2 мм імбир і чилі. Наріжте кружечками редиску товщиною близько 3 мм. Викладіть нарізані овочі в контейнер, перемішайте і залийте маринадом, не виймаючи кінзу. Закрийте і гарненько струсіть. Через 2 год. отримаєте цілком гідну закуску.

Але якщо ви хочете більш гострий смак, їжте через тиждень, а то й цілих 10 днів – смак буде ставати все більш насиченим.

Газета "Уют"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest