Мариноване сало

Мариноване сало
Мариноване сало

Думаю, у кожній сім’ї є любителі цього продукту. Кілька років тому я знайшла цей чудовий рецепт, і з тих пір готую мариноване сало – воно виходить ніжним і дуже смачним!

Шматок свіжого сала з м’ясним прошарком грамів у 300 гарненько промиваю й обсушую. Наливаю у каструльку 1 л води, доводжу до кипіння, додаю 1 скл. 9-процентного оцту і кладу у киплячий маринад сало. Через 15 хв. виймаю і, поки сало остигає, займаюся приготуванням спецій. Беру по 1 ст. л. чорного і запашного перцю, 1 ч. л. мускатного горіха, стільки ж насіння кропу, дрібно порізаний свіжий кріп, подрібнений часник, 4-5 ст. л. солі, 3 ст. л. олії і все добре перемішую. Коли сало повністю охолоне, кожен шматочок натираю цією сумішшю. Укладаю у контейнер і відправляю у холодильник на ніч, потім вранці кожен шматочок обмотую у харчову плівку – і в морозилку. Увечері сало буде готове! У морозилці це сало і зберігається, дуже легко ріжеться, спеції можна замінити на ті, які вам більше до душі.

Наталя Полянська, м. Миколаїв

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *