Мариновані кабачки швидкого приготування
Закуска виходить надзвичайно смачною. При цьому кабачки зберігають усі вітаміни, що містяться у них.
- Молоді кабачки – 500-550 г,
- зелень кропу – 1 великий пучок,
- олія рафінована – 100 мл,
- оцет – 3 ст. л.,
- мед рідкий – 2 ст. л.,
- часник – 4 зубчик,
- перець чорний мелений – 1/2 ч. л., сіль – 1/2 ч. л.
Кабачки помити обсушити і нарізати уздовж дуже тонкими смужками. Середину з насінням не використовувати.
Скласти у глибокий посуд, посолити і перемішати. Залишить на 30 хв.
Приготувати маринад. У піалках з’єднати олію, часник, мед, оцет і перець. Перемішати.
З кабачків злити сік, що утворився. Додати маринад і дрібно нарізаний кріп. Ретельно перемішати. Поставити у холодильник на кілька годин.