Мариновані лисички

Мариновані лисички
Мариновані лисички

Знадобиться:

  • лисички – 3-3,5 кг, сіль – 3 ст. л.,
  • вода – 2 скл.,
  • цукор – 1 скл.,
  • олія – 3/4 скл.,
  • оцет 9 % – 1 скл.,
  • лавровий лист – 2 шт.,
  • перець горошком, перець запашний, гвоздика – беремо за смаком.

Лисички почистіть, помийте, великі поріжте й відваріть, знімаючи піну. Відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.

Тепер зробимо маринад: закип’ятіть воду, додайте всі спеції, сіль, олію, цукор, оцет. Додайте лисички й поваріть 5-7 хв. Розкладіть лисички по банках (щільно), розлийте маринад і простерилізуйте їх. Півлітрові банки потрібно стерилізувати 10 хв. Закатайте, переверніть, закутайте й залиште, поки банки не охолонуть.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *