Марокканські млинці

Нехай назва млинців звучить екзотично, нічого складного в їх приготуванні немає. Знайомі і доступні нам інгредієнти є на кухні. Смажити дірчасті млинці потрібно тільки з одного боку. Будете перевертати – дірочки пропадуть.

Марокканські млинці

Склад:

  • Вода – 650 мл,
  • борошно – 300 г,
  • манка – 100 г,
  • яєчні жовтки – 2 шт.,
  • цукор – 1 ч. л.,
  • олія – 1 ч. л.,
  • дріжджі – 0,5 ч. л.,
  • розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.,
  • сіль – 1 щіп.

Приготування

У глибокій мисці змішайте всі сухі інгредієнти. Додайте масло і жовтки, трохи підігрійте воду і тонкою цівкою влийте в масу. Добре перемішайте. Збивайте тісто міксером протягом 1-2 хв., після чого накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 год.

Перемішайте тісто, що підійшло і вилийте один ополоник на суху розігріту сковороду. Смажте на помірному вогні, поки верх млинця не підсохне. Повторіть із рештою тіста.

Якщо при випіканні млинців бульбашки не з’являються, швидше за все, ви зробили дуже густе тісто. Виправити це допоможуть пару столових ложок теплої води. Дайте тісту постояти 15 хв. і продовжуйте готувати.

Марокканські млинці можна подавати з ягідним варенням або солодким соусом з 50 г розтопленого вершкового масла, змішаного з 70 г меду.

 «УЮТ» №37-10.09.2020

Читайте також: Австрійські рвані млинці

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *