Маринована цвітна капуста
Маринована цвітна капуста – це відмінна закуска, яку можна запропонувати на сніданок або вечерю, подати до будь-якого застілля, а також під час посту. Пропонуємо вам рецепт пікантної закуски до вашого столу.
На літрову банку знадобиться 600-650 г цвітної капусти.
Для маринаду: 0,5 л води, 10 г солі, 1 ст. л. оцту, спеції.
Капусту підготувати, покласти на 20 хв. у солону воду, 2-3 хв. проварити в підсоленій та підкисленій воді, потім викласти в банки, залити киплячим маринадом. Банки накрити кришками та стерилізувати 15-20 хв. у киплячій воді, після чого відразу герметично закрити та перевернути догори дном.
Після охолодження зберігати в прохолодному темному місці. Капусту можна маринувати з додаванням різних приправ: гіркого або духмяного перцю горошком, гвоздики, кориці, лаврового листа, часнику, кропу, естрагону, листків чорної смородини, кореня хрону. Маринад також можна зробити солодкуватим: на вказану норму солі та оцту додати 0,75 ст. л. цукру. Оцет можна замінити лимонною кислотою.
«УЮТ» №42