Маринована цибуля – смачно до салатів чи м’ясних страв

Ще один варіант «закривашок» у листопаді – маринована цибуля. Таку закуску, як правило, додають до шашличків, проте вона прекрасно доповнить й інші м’ясні страви, стане прикрасою бутербродів, додасть пікантності салатам. А готувати її просто та швидко.

Маринована цибуля – смачно до салатів чи м’ясних страв

Склад:

  • Цибуля – 700 г,
  • вода – 500 мл,
  • цукор – 1 ст. л.,
  • оцет 9 % – 8 ст. л.,
  • сіль – 0,5 ст. л.,
  • лавровий лист,
  • чорний та запашний перець – 0,5 ч. л.

Приготування

Цибулю почистити та нарізати півкільцями. Замочити в холодній воді на 15 хв.

Воду злити, пом’яти овоч трохи руками.

Простерилізувати банки та кришки. На дно викласти лавровий лист та перець, зверху розкласти цибулю.

У каструлю налити 0,5 л води, додати цукор, сіль та оцет. Довести до кипіння, зняти з вогню та залити цим маринадом цибулю.

Банки закатати та залишити до охолодження. Зберігати в холодильнику.

«Уют» №47-24.11.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *