Маринована цибуля – смачно до салатів чи м’ясних страв
Ще один варіант «закривашок» у листопаді – маринована цибуля. Таку закуску, як правило, додають до шашличків, проте вона прекрасно доповнить й інші м’ясні страви, стане прикрасою бутербродів, додасть пікантності салатам. А готувати її просто та швидко.

Склад:
- Цибуля – 700 г,
- вода – 500 мл,
- цукор – 1 ст. л.,
- оцет 9 % – 8 ст. л.,
- сіль – 0,5 ст. л.,
- лавровий лист,
- чорний та запашний перець – 0,5 ч. л.
Приготування
Цибулю почистити та нарізати півкільцями. Замочити в холодній воді на 15 хв.
Воду злити, пом’яти овоч трохи руками.
Простерилізувати банки та кришки. На дно викласти лавровий лист та перець, зверху розкласти цибулю.
У каструлю налити 0,5 л води, додати цукор, сіль та оцет. Довести до кипіння, зняти з вогню та залити цим маринадом цибулю.
Банки закатати та залишити до охолодження. Зберігати в холодильнику.
«Уют» №47-24.11.2022