Мариновані голубці

Якщо ви любите дивувати гостей новими та свіжими закусками, тоді радимо закрити кілька баночок такої смакоти, як мариновані голубці.

Мариновані голубці

Склад:

  • Капуста – 1 шт.,
  • морква – 300 г,
  • часник – 1 зуб.,
  • сіль – 30 г,
  • вода – 700 мл,
  • лавровий лист – 2 шт.,
  • перець горошком,
  • олія – 20 мл.

Приготування

Капусту відваріть на помірному вогні до м’якості верхнього листя. Почергово знімайте готові листочки. Потім розріжте листя на 2 частини, видаляючи щільну прожилку.

Моркву натріть на дрібній тертці. Часник подрібніть. Додайте його та 0,5 ч. л. солі до моркви. Перемішайте.

Викладіть на капустяний лист натерту моркву. Сформуйте голубець звичним способом.

Приготуйте маринад. Влийте у каструлю воду, додайте цукор та 1 ст. л. солі. Всипте перець горошком та лавровий лист. Влийте олію. Перемішайте. Доведіть до кипіння та приберіть із плити.

Щільно укладіть капустяні заготовки в чисту банку. Залийте голубці гарячим маринадом, повністю покриваючи їх. Щільно закрутіть банки кришками. Залиште їх при кімнатній температурі на добу. Зберігайте таку заготівлю у холодильнику.

«Уют» №11-16.03.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *