Мариновані яйця у буряковому соку

Мариновані яйця у буряковому соку добре подавати до столу як вишукану закуску, на підкладці з зеленого салату.

Мариновані яйця у буряковому соку

Склад:

  • Яйця – 8 шт.,
  • буряк – 1 шт.,
  • червона цибуля – 1 шт.,
  • лавровий лист – 2 шт.,
  • часник – 3 зуб.,
  • вода – 700 мл,
  • оцет – 100 мл,
  • діжонська гірчиця – 1 ст. л.,
  • сіль – 1 ст. л.,
  • цукор – 1 ст. л.,
  • кмин – 0,5 ч. л.,
  • перець запашний – 8 шт.

Приготування

Приготувати буряковий маринад: у воду додати цукор, кмин, запашний перець, сіль та зернову гірчицю. Довести суміш до кипіння. Кинути лавровий лист і нарізану кільцями цибулину. Проварити все 5 хв., потім влити оцет і всипати нарізаний смужками відварений буряк. Варити ще 5 хв., після чого зняти з вогню.

На дно банки покласти нарізаний пластинками часник, варені яйця та овочі з маринаду. Залити гарячим маринадом, що залишився, накрити кришкою, охолодити при кімнатній температурі і поставити у холодильник на дві доби.

Якщо хочете, щоб колір білка вийшов не фіолетовим, а ніжно-ліловим, тримайте яйця в маринаді не більше доби.

«Уют» №15-13.04.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *