Мариновані яйця у буряковому соку
Мариновані яйця у буряковому соку добре подавати до столу як вишукану закуску, на підкладці з зеленого салату.

Склад:
- Яйця – 8 шт.,
- буряк – 1 шт.,
- червона цибуля – 1 шт.,
- лавровий лист – 2 шт.,
- часник – 3 зуб.,
- вода – 700 мл,
- оцет – 100 мл,
- діжонська гірчиця – 1 ст. л.,
- сіль – 1 ст. л.,
- цукор – 1 ст. л.,
- кмин – 0,5 ч. л.,
- перець запашний – 8 шт.
Приготування
Приготувати буряковий маринад: у воду додати цукор, кмин, запашний перець, сіль та зернову гірчицю. Довести суміш до кипіння. Кинути лавровий лист і нарізану кільцями цибулину. Проварити все 5 хв., потім влити оцет і всипати нарізаний смужками відварений буряк. Варити ще 5 хв., після чого зняти з вогню.
На дно банки покласти нарізаний пластинками часник, варені яйця та овочі з маринаду. Залити гарячим маринадом, що залишився, накрити кришкою, охолодити при кімнатній температурі і поставити у холодильник на дві доби.
Якщо хочете, щоб колір білка вийшов не фіолетовим, а ніжно-ліловим, тримайте яйця в маринаді не більше доби.
«Уют» №15-13.04.2023