Маринований кавун

Маринований кавун

Смачно замаринувати кавуни можна за 10 хвилин, не рахуючи тих кількох днів, які підуть безпосередньо на просолювання плодів.

Швидше за все соляться нарізані плоди, тому ми пропонуємо вам рецепт маринування кавунів саме шматочками. Завдяки такому засолюванню виходять соковиті кавунові шматочки з солодкуватим присмаком.

Склад:

  • кавун – 1 шт.
  • невеликого розміру;
  • вода – 1 л;
  • цукор – 2-3 ст. л.;
  • сіль – 1 ст. л.

Приготування:

Миємо ягоду, очищаємо її від шкірки і насіння. Нарізаємо плід на середні шматочки.

Готуємо маринад: змішуємо цукор, сіль, воду; кип’ятимо розсіл і охолоджуємо його до теплого стану.

Укладаємо кавунову нарізку на дно емальованої каструлі (саме її за рецептом ми використовуємо для консервації, нержавійку брати не рекомендується) і заливаємо не гарячим розсолом.

На 1-2 дні каструлю ставимо в тепле місце, після чого кілька днів тримаємо готову консервацію в холодильнику.

Довго тримати замаринований продукт в холодильнику не варто. Якщо консервація готується швидко, так само швидко вона повинна і з’їдатися.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *