Мастава
Маставою прийнято називати рідкий плов, де присутня велика кількість інгредієнтів і, звичайно ж, рис. Спосіб, яким готується ця узбецька страва, може вас здивувати.
- Яловичина – 500 г,
- рис – 200 г,
- цибуля – 300 г,
- картопля – 300 г,
- помідор – 100 г,
- болгарський перець – 200 г,
- томатна паста – 30 г,
- олія – 100 мл,
- сіль,
- чорний мелений перець,
- коріандр,
- зіра, базилік, кінза – прянощі за смаком,
- куриний бульйон – 150 мл.
М’ясо наріжте великими шматками, зелень – дрібно, помідори, картоплю, моркву й перець – кубиками, а цибулю – півкільцями.
Рис замочіть у воді на 20 хв. Цибулю обсмажте до золотистого кольору, потім м’ясо і тримайте його на вогні до утворення апетитної скоринки. Посоліть і поперчіть.
Додайте до м’яса перець і моркву, смажте 3 хв. Після них – картоплю і всі спеції. Потримайте на вогні ще трохи.
Розведіть томатну пасту в куриному бульйоні і вилийте рідину до м’яса та овочів. Готуйте до випарювання бульйону. Додайте помідори і картоплю, смажте 10 хв. Потім залийте сковороду водою так, щоб вона покрила всі інгредієнти, і доведіть до кипіння на маленькому вогні. Коли закипить, дайте потомитися супу 15 хв., потім додайте рис і чекайте ще 15 хв. Мастава готова!