Мастава

Мастава

Маставою прийнято називати рідкий плов, де присутня велика кількість інгредієнтів і, звичайно ж, рис. Спосіб, яким готується ця узбецька страва, може вас здивувати.

  • Яловичина – 500 г,
  • рис – 200 г,
  • цибуля – 300 г,
  • картопля – 300 г,
  • помідор – 100 г,
  • болгарський перець – 200 г,
  • томатна паста – 30 г,
  • олія – 100 мл,
  • сіль,
  • чорний мелений перець,
  • коріандр,
  • зіра, базилік, кінза – прянощі за смаком,
  • куриний бульйон – 150 мл.

М’ясо наріжте великими шматками, зелень – дрібно, помідори, картоплю, моркву й перець – кубиками, а цибулю – півкільцями.

Рис замочіть у воді на 20 хв. Цибулю обсмажте до золотистого кольору, потім м’ясо і тримайте його на вогні до утворення апетитної скоринки. Посоліть і поперчіть.

Додайте до м’яса перець і моркву, смажте 3 хв. Після них – картоплю і всі спеції. Потримайте на вогні ще трохи.

Розведіть томатну пасту в куриному бульйоні і вилийте рідину до м’яса та овочів. Готуйте до випарювання бульйону. Додайте помідори і картоплю, смажте 10 хв. Потім залийте сковороду водою так, щоб вона покрила всі інгредієнти, і доведіть до кипіння на маленькому вогні. Коли закипить, дайте потомитися супу 15 хв., потім додайте рис і чекайте ще 15 хв. Мастава готова!

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber