Медові пряники
Домашні медові пряники до чаю. Вони дуже смачні і ароматні. А готуються пряники дуже швидко і просто і з найдоступніших продуктів.

Склад:
Для тіста:
- 250-300 г борошна,
- яйце,
- 100 г масла,
- 100 г цукру,
- 2 ст. л. меду,
- по 2 ч. л. сушеного меленого імбиру і какао-порошку,
- по 1 ч. л. соди і меленої кориці,
- 0,5 ч. л. тертого мускатного горіха.
Для глазурі:
- 200 г цукру-пудри,
- білок,
- 0,5 ч. л. лимонного соку,
- харчові барвники.
Приготування
Змішайте борошно, спеції, какао і соду.
В окремому посуді збийте яйце з цукром, аби маса побіліла, додайте мед (бажано рідкий, якщо немає – трішки розтопіть його на паровій бані) і м’яке масло та ретельно вимішайте.
Змішайте дві маси, ретельно вимішайте.
Посипте стіл борошном і заміcіть тісто. Можливо, знадобиться трішки більше борошна, але більше ніж 50 г не додавайте – тісто має триматися купи, бути м’яким і липким.
Обгорніть тісто харчовою плівкою і залиште у холодильнику на кілька годин, а ще краще на ніч.
Стільницю посипте борошном і розкатайте тісто на пласт 0,5 см завтовшки. Витисніть із нього формочками заготовки для пряників і перекладіть їх на деко, встелене пергаментом.
Випікайте при температурі 180 °С 5-7 хв.
Білок виделкою перетріть із цукром-пудрою, додайте сік лимона і за бажанням барвники, заповніть масою кондитерські мішечки. Цією білковою глазур’ю задекоруйте охолоджені пряники.
«Погляд часу» №4-26.01.2023