Медові пряники

Домашні медові пряники до чаю. Вони дуже смачні і ароматні. А готуються пряники дуже швидко і просто і з найдоступніших продуктів.

Медові пряники

Склад:

Для тіста:

  • 250-300 г борошна,
  • яйце,
  • 100 г масла,
  • 100 г цукру,
  • 2 ст. л. меду,
  • по 2 ч. л. сушеного меленого імбиру і какао-порошку,
  • по 1 ч. л. соди і меленої кориці,
  • 0,5 ч. л. тертого мускатного горіха.

Для глазурі:

  • 200 г цукру-пудри,
  • білок,
  • 0,5 ч. л. лимонного соку,
  • харчові барвники.

Приготування

Змішайте борошно, спеції, какао і соду.

В окремому посуді збийте яйце з цукром, аби маса побіліла, додайте мед (бажано рідкий, якщо немає – трішки розтопіть його на паровій бані) і м’яке масло та ретельно вимішайте.

Змішайте дві маси, ретельно вимішайте.

Посипте стіл борошном і заміcіть тісто. Можливо, знадобиться трішки більше борошна, але більше ніж 50 г не додавайте – тісто має триматися купи, бути м’яким і липким.

Обгорніть тісто харчовою плівкою і залиште у холодильнику на кілька годин, а ще краще на ніч.

Стільницю посипте борошном і розкатайте тісто на пласт 0,5 см завтовшки. Витисніть із нього формочками заготовки для пряників і перекладіть їх на деко, встелене пергаментом.

Випікайте при температурі 180 °С 5-7 хв.

Білок виделкою перетріть із цукром-пудрою, додайте сік лимона і за бажанням барвники, заповніть масою кондитерські мішечки. Цією білковою глазур’ю задекоруйте охолоджені пряники.

«Погляд часу» №4-26.01.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *