Медовик без випічки у склянці
У спекотний літній день мало кому захочеться стояти довго біля духовки. А поласувати легким десертом хоче кожен. Тому медовик без випічки у склянці – ідеальний літній варіант.
Десерти у склянці – це не тільки гарний варіант подачі страви. Їх ще й дуже зручно їсти. І до того ж приготувати такий шедевр кулінарного мистецтва можна дуже швидко і легко.
Склад:
- Печиво – 90 г,
- мед – 30 г,
- вершкове масло – 25 г,
- какао-порошок – 7 г,
- сметана – 200 г,
- цукрова пудра – за смаком,
- чорнослив – 2 ст. л.,
- волоські горіхи – 2 ст. л.
Приготування
У чашу блендера помістіть печиво і какао-порошок. Подрібніть усе у крихту. Далі додайте до неї розтоплене вершкове масло і рідкий мед. Ложкою перемішайте інгредієнти.
Перемішайте сметану з цукровою пудрою. Якщо хочете, щоб десерт був менш солодким, цукрову пудру не додавайте.
Чорнослив і горіхи подрібніть.
Першим шаром на дно склянок викладіть крихту. Трохи утрамбуйте її.
Тепер зробіть шар зі сметани.
ЇЇ посипте чорносливом і горішками.
Потім знову крихта. Повторюйте шари, поки у вас не закінчаться інгредієнти. Верхнім повинен бути шар крихти. Його прикрасьте листком м’яти.
Поставте десерт застигати у холодильник на 2 год.
«УЮТ» №28-09.07.2020
Читайте також: Лінивий медовик