Мильні хитрощі

Мильні хитрощі
Мильні хитрощі

• Щоб мило у мильниці не розмокало, не приставало до денця, виріжте прокладку з поролону – листок розміром трохи менше денця мильниці. Мило завжди залишатиметься сухим.

• Звичайну металеву пробку вдавіть у мило, а потім кладіть так, щоб пробка залишилася внизу. Можна втиснути пробку із двох сторін: мило буде завжди сухим.

• Якщо у вас залишилися маленькі залишки від мила, покладіть їх у тришаровий мішечок зі старих капронових панчіх або марлі і зав’яжіть його: вийде зручна мочалка з милом.

• Шматочки з-під мила можна скласти у пляшку з гарячою водою. Отримане таким чином рідке мило можна вживати для миття посуду. Якщо у нього капнути нашатирного спирту і добре збовтати, мило буде придатне і для прання.

• Шматочки мила можна також покласти в ємність (каструлю, ківш), заливши водою, щоб вона ледь покривала уміст, на 8-10 год., довести до кипіння на тихому вогні. Коли маса охолоне, залийте нею пластикові форми (будь-які дрібні баночки). Затверділі шматки звільніть від форм – мило готове.

• А цей спосіб не для ледачих, але для ощадливих. Добре висушені шматочки від мила пропустіть через м’ясорубку і додайте холодної води. З отриманої суміші (нагадує круте тісто) зліпіть кулясті фігури, щоб було схоже на мило. Протягом тижня вони висохнуть – й у ваших руках нове мило.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *