Млинці з гарбузом
Зверніть увагу, в інгредієнтах указується кількість готового гарбузового пюре. Мед беріть рідкий, спеції – мелені, горіхи – у подрібненому вигляді. Вершки перед подачею необхідно збити.
- Борошно – 3/4 скл.,
- кориця – 1 ч. л.,
- мбир – 1 ч. л.,
- гвоздика – 1 ч. л.,
- яйця – 3 шт.,
- цукор – 2 ст. л.,
- молоко – 150-200 мл,
- вершкове масло – 4 ст. л.,
- гарбузове пюре – 200 г,
- вершковий сир – 200 г,
- мед – 1/4 скл.,
- сіль – щіпка,
- волоські горіхи – 2 ст. л.,
- вершки, цукрова пудра – 2 ст. л.
Тісто для млинців: збийте яйця з цукром, додайте по 0,5 ч. л. кожної спеції (кориця, імбир, гвоздика), улийте 3 ст. л. розтопленого вершкового масла й молоко. Помішуючи, уведіть борошно. Залиште тісто на 10 хв.
Приготуйте начинку: з’єднайте остигле гарбузове пюре, вершковий сир, мед, 0,5 ч. л. кожної спеції та щіпку солі. Перемішайте до отримання однорідної маси.
Разігрійте на сковороді 1 ст. л. вершкового масла. За допомогою ополоника вилийте тісто на сковороду, розподіліть по всій поверхні і готуйте тонкі млинці.
На кожен млинець викладіть приблизно по 2 ст. л. начинки, загорніть.
Подавайте страву зі збитими вершками, посипавши цукровою пудрою і подрібненими горіхами.
І якщо сподобався рецепт, неодмінно поділіться ним із друзями!