Млинці із картоплі
На сніданок я часто готую такі швидкісні млинці із картошки. Млинці із картоплі за цим рецептом виходять ситними і незвичайними!
Три-чотири картоплини натерти на крупній тертці, вбиваю два-три яйця, солю, перчу, можу додати трохи куркуми (тоді млинці будуть яскравими, як сонечко), обов’язково дрібно нарізану зелень.
Розігріваю на сковороді олію і викладаю ложкою картоплю з яйцем, але не товстим шаром – так млинці швидше просмажаться і їх легше буде перевернути. Обсмажую спочатку під кришкою, щоб картопля пройшла паром і швидше приготувалася. Потім без кришки смажу 2-3 хв. до рум’яної підсмаженої скоринки, акуратно підколюю млинець широкої лопаткою і перевертаю. Тримаю пару хвилин із другої сторони до золотистої скоринки і, перевертаючи сковороду, викладаю на тарілку.
Гарні такі млинці із картошки зі сметаною, кетчупом або аджикою, можна і з солоним огірочком-помідором.
Марина Ємельянова, м. Канів