Млинці з маком

Млинці з маком
Смачні млинці з маком
  • Для млинців: борошно – 200 г,
  • молоко – 0,5 л,
  • яйця – 2 шт.,
  • цукор – 1 ст. л.,
  • олія – 3 ст. л.,
  • щіпка солі.
  • Для начинки: мак – 200 г,
  • мед – 2 ст. л.,
  • молоко – 100 мл, 
  • вершкове масло – 1 ст. л.,
  • ванільний цукор – 7 г.

Приготуйте макову начинку. Запарте мак окропом, потім злийте воду. Дайте маку трохи охолонути і розітріть у блендері, чи у спеціальному посуді – макітрі – до білого кольору. До отриманої макової маси додайте ваніль і мед.

Збийте яйця з цукром, ванільним цукром і сіллю. Потім додайте молоко, олію і перемішайте. Додайте борошно і перемішайте. Тісто за консистенцією повинне вийти, як рідка сметана.

Розігріту сковороду змажте олією. Смажте млинець 1-2 хв. до утворення скоринки. Потім переверніть млинець на іншу сторону, смажте ще кілька секунд і знімайте млинець зі сковороди.

З одного боку на млинець рівномірно розподіліть макову начинку і загорніть кожен млинець у вигляді рулету.

Казанок змастіть олією і викладіть у нього млинці з маком, перекладаючи кожен шар шматочками вершкового масла.

Відправте млинці у попередньо розігріту до 120-150 °С духовку приблизно на 0,5 год.

Готові млинці з маком подавайте гарячими зі сметаною.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *