Млинці з маком

- Для млинців: борошно – 200 г,
- молоко – 0,5 л,
- яйця – 2 шт.,
- цукор – 1 ст. л.,
- олія – 3 ст. л.,
- щіпка солі.
- Для начинки: мак – 200 г,
- мед – 2 ст. л.,
- молоко – 100 мл,
- вершкове масло – 1 ст. л.,
- ванільний цукор – 7 г.
Приготуйте макову начинку. Запарте мак окропом, потім злийте воду. Дайте маку трохи охолонути і розітріть у блендері, чи у спеціальному посуді – макітрі – до білого кольору. До отриманої макової маси додайте ваніль і мед.
Збийте яйця з цукром, ванільним цукром і сіллю. Потім додайте молоко, олію і перемішайте. Додайте борошно і перемішайте. Тісто за консистенцією повинне вийти, як рідка сметана.
Розігріту сковороду змажте олією. Смажте млинець 1-2 хв. до утворення скоринки. Потім переверніть млинець на іншу сторону, смажте ще кілька секунд і знімайте млинець зі сковороди.
З одного боку на млинець рівномірно розподіліть макову начинку і загорніть кожен млинець у вигляді рулету.
Казанок змастіть олією і викладіть у нього млинці з маком, перекладаючи кожен шар шматочками вершкового масла.
Відправте млинці у попередньо розігріту до 120-150 °С духовку приблизно на 0,5 год.
Готові млинці з маком подавайте гарячими зі сметаною.