Мочені яблука з медом і базиліком

Мочені яблука з медом і базиліком
Мочені яблука з медом і базиліком
  • Яблука – 20 кг,
  • вода – 10 л,
  • гілочки базиліку – 100 г,
  • листя чорної смородини – 20 шт.,
  • мед – 500 г,
  • сіль крупна – 170 г,
  • борошно житнє – 150 г.

Воду закип’ятити, зняти з вогню і трохи охолодити. Коли охолоне приблизно до 40 градусів, додати мед, борошно і сіль, після чого все добре перемішати. Готовий розсіл відставити убік, щоб він повністю охолов.

Яблука вимити. Листя смородини і гілочки базиліку теж вимити. На дно ємності викласти частину смородинового листя – таким чином, щоб вони покривали його повністю. Потім укласти, чергуючи, – шар яблук, шар базиліку, знову шар яблук і так далі.

Після того як ємність для вимочування буде заповнена практично повністю, поверх плодів викласти листя чорної смородини, що залишилося, і залити повністю охолодженим розсолом. Зверху покласти гніт.

У приміщенні з температурою плюс 15-16 °С яблука потрібно витримати близько 2 тижнів. Після цього прибрати на зберігання у прохолодне місце.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

1 коментар до “Мочені яблука з медом і базиліком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *