Молочна картопля

Молочна картопля

Ми звикли бачити картоплю варену, смажену або печену, з овочами і м’ясом або із зеленню. Але наші бабусі знали ще один чудовий спосіб приготування запеченої картоплі з домашнім топленим молоком. Страва довго томилася в печі й була воістину смачною.

Рецепт приготування неймовірно простий і вимагає лише терпіння, адже складно довго чекати таку смакоту. Картопля з молоком виходить дивно ніжним і підходить як гарнір практично до будь-якої страви.

Для приготування молочної картоплі підійде й сучасна духовка.

Склад:

  • Картопля – 500 г,
  • топлене молоко – 1 скл.,
  • яйце,
  • вершкове масло – 50 г,
  • твердий сир – 50 г,
  • перець,
  • сіль.

Приготування:

Картоплю наріжте тонкими брусочками. Окремо змішайте молоко, яйце та сіль.

Картоплю перекладіть у форму для запікання та залийте сумішшю, зверху викладіть нарізане вершкове масло.

Відправте в духовку й тримайте 15 хв. на сильному вогні, потім зменшіть до 180 °С і томіть ще 1,5 год.

За 20 хв. до готовності посипте картоплю тертим сиром. Якщо на дні рідина відсутня, страва готова.

«Уют» №48-2019

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *