Молочна картопля
Ми звикли бачити картоплю варену, смажену або печену, з овочами і м’ясом або із зеленню. Але наші бабусі знали ще один чудовий спосіб приготування запеченої картоплі з домашнім топленим молоком. Страва довго томилася в печі й була воістину смачною.
Рецепт приготування неймовірно простий і вимагає лише терпіння, адже складно довго чекати таку смакоту. Картопля з молоком виходить дивно ніжним і підходить як гарнір практично до будь-якої страви.
Для приготування молочної картоплі підійде й сучасна духовка.
Склад:
- Картопля – 500 г,
- топлене молоко – 1 скл.,
- яйце,
- вершкове масло – 50 г,
- твердий сир – 50 г,
- перець,
- сіль.
Приготування:
Картоплю наріжте тонкими брусочками. Окремо змішайте молоко, яйце та сіль.
Картоплю перекладіть у форму для запікання та залийте сумішшю, зверху викладіть нарізане вершкове масло.
Відправте в духовку й тримайте 15 хв. на сильному вогні, потім зменшіть до 180 °С і томіть ще 1,5 год.
За 20 хв. до готовності посипте картоплю тертим сиром. Якщо на дні рідина відсутня, страва готова.
«Уют» №48-2019