Молода картопля з розмарином
«УЮТ» №28-2019
Гарнір нагадує якісь королівські ласощі, а не простий запечений у духовці коренеплід. Настільки просочену ароматами картоплю ви ще не пробували. Рецепт відмінно підходить і для молодої картоплі.
Склад:
- Картопля – 1 кг,
- оливкова олія – 5 ст. л.,
- винний оцет – 2 ст. л.,
- часник – 4-5 зубків,
- розмарин – 3-5 шт.,
- сіль,
- перець.
Приготування:
Очистіть і наріжте начетверо картоплю, варіть її в окропі протягом 10 хв., а потім акуратно злийте воду.
Викладіть картоплю в змащену олією форму для запікання, додайте сіль, перець і трохи притисніть бульби за допомогою товкачика.
Відправте форму в розігріту до 190 °С духовку на 10-15 хв. до підрум’янювання.
У глибокому посуді змішайте неочищені зубки часнику, гілочки розмарину, винний оцет і оливкову олію. Дістаньте форму для випічки з духовки і залийте ароматною заливкою.
Відправте картоплю в духовку ще на 10-15 хв.
Сповіщення: Запечена молода картопля | Газета "Уют"