Молода картопля з розмарином

Молода картопля з розмарином

«УЮТ» №28-2019

Гарнір нагадує якісь королівські ласощі, а не простий запечений у духовці коренеплід. Настільки просочену ароматами картоплю ви ще не пробували. Рецепт відмінно підходить і для молодої картоплі.

  • Картопля – 1 кг,
  • оливкова олія – 5 ст. л.,
  • винний оцет – 2 ст. л.,
  • часник – 4-5 зубків,
  • розмарин – 3-5 шт.,
  • сіль,
  • перець.

Очистіть і наріжте начетверо картоплю, варіть її в окропі протягом 10 хв., а потім акуратно злийте воду.

Викладіть картоплю в змащену олією форму для запікання, додайте сіль, перець і трохи притисніть бульби за допомогою товкачика.

Відправте форму в розігріту до 190 °С духовку на 10-15 хв. до підрум’янювання.

У глибокому посуді змішайте неочищені зубки часнику, гілочки розмарину, винний оцет і оливкову олію. Дістаньте форму для випічки з духовки і залийте ароматною заливкою.

Відправте картоплю в духовку ще на 10-15 хв.

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *