Морквяні деруни з гірчичним соусом

Морквяні деруни

Морквяні деруни не тільки дуже смачні, вони ще й багаті на вітаміни та корисні речовини. Це зовсім інший смак дерунів, ніж з картоплі. І ще — жовтогарячий настрій для сімейного сніданку гарантовано. Адже вони, ще й такі красиві та сонячні, що хочеться їх їсти кожного дня.

Склад:

  • 2 скл. натертої на дрібній тертці моркви,
  • 6 скл. води,
  • 1/4 скл. борошна,
  • 2 яйця,
  • 3 ст. л. молока,
  • 2 ст. л. дрібно порізаної цибулі,
  • 1/4 ч. л. солі,
  • 2 ст. л. подрібненої петрушки,
  • олія для смаження у фритюрі.

Для соусу:

  • 1 ст. л. подрібненої петрушки,
  • 1 ст. л. винного оцту,
  • 1 ст. л. гірчиці,
  • 1 ч. л. дрібно порізаної зеленої цибулі,
  • 1/4 скл. оливкової олії.

Приготування:

У каструлі закип’ятити воду. Викласти подрібнену моркву, накрити кришкою і варити 3 хв. Процідити і промити в холодній воді. Знову процідити й викласти на паперовий рушник.

У великій посудині змішати борошно, сіль і перець. В іншій – молоко і жовтки, збити. З’єднати обидві маси. У тісто викласти варену моркву, подрібнену петрушку, цибулю. У невеликій посудині на швидкому режимі міксером збити білки до пишноти. Додати білки в тісто, перемішати.

У велику сковорідку налити олії, сильно розігріти. У склянку на третину налити тіста, вилити на сковорідку і смажити протягом 2 хв. із кожного боку. І так – все тісто.

У посудині змішати петрушку, оцет, гірчицю і зелену цибулю. Подавати деруни з соусом.

  «Погляд часу» №13-26.03.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *