Морквяні деруни з гірчичним соусом
Морквяні деруни не тільки дуже смачні, вони ще й багаті на вітаміни та корисні речовини. Це зовсім інший смак дерунів, ніж з картоплі. І ще — жовтогарячий настрій для сімейного сніданку гарантовано. Адже вони, ще й такі красиві та сонячні, що хочеться їх їсти кожного дня.
Склад:
- 2 скл. натертої на дрібній тертці моркви,
- 6 скл. води,
- 1/4 скл. борошна,
- 2 яйця,
- 3 ст. л. молока,
- 2 ст. л. дрібно порізаної цибулі,
- 1/4 ч. л. солі,
- 2 ст. л. подрібненої петрушки,
- олія для смаження у фритюрі.
Для соусу:
- 1 ст. л. подрібненої петрушки,
- 1 ст. л. винного оцту,
- 1 ст. л. гірчиці,
- 1 ч. л. дрібно порізаної зеленої цибулі,
- 1/4 скл. оливкової олії.
Приготування:
У каструлі закип’ятити воду. Викласти подрібнену моркву, накрити кришкою і варити 3 хв. Процідити і промити в холодній воді. Знову процідити й викласти на паперовий рушник.
У великій посудині змішати борошно, сіль і перець. В іншій – молоко і жовтки, збити. З’єднати обидві маси. У тісто викласти варену моркву, подрібнену петрушку, цибулю. У невеликій посудині на швидкому режимі міксером збити білки до пишноти. Додати білки в тісто, перемішати.
У велику сковорідку налити олії, сильно розігріти. У склянку на третину налити тіста, вилити на сковорідку і смажити протягом 2 хв. із кожного боку. І так – все тісто.
У посудині змішати петрушку, оцет, гірчицю і зелену цибулю. Подавати деруни з соусом.
«Погляд часу» №13-26.03.2020