Морквяний пиріг у духовці
Випічка з моркви не так популярна як із фруктів. А даремно. Морква дає дивовижний смак і колір.
Як приготувати морквяний пиріг? Збережіть цей покроковий рецепт, який можна назвати класичним.

Скдад:
Для тіста:
- 500 г тертої моркви,
- 100 мл яблучного пюре,
- 180 мл олії,
- 300 г цукру,
- 1/2 ч. л. солі,
- 4 великих яйця,
- 1 ст. л. кориці,
- 1/2 ч. л. імбиру,
- 1/4 ч. л. меленої гвоздики,
- 280 г борошна,
- 2 ч. л. розпушувача,
- 1 упаковка кокосової стружки,
- 100 г подрібнених волоських горіхів.
Для глазурі:
- 150 г несолоного вершкового масла,
- 120 г вершкового сиру,
- 2 ч. л. ванільного екстракту,
- 1 ч. л. лимонного соку,
- 400 г цукрової пудри,
- 1/4 ч. л. солі,
- молоко – при необхідності до бажаного ступеня густоти.
Приготування
Вмішати розпушувач у борошно.
З’єднати всі інгредієнти для тіста. Довести до однорідності.
У тісто порціями вмішувати борошно, ретельно вимішуючи.
Форму для запікання промазати олією, перелити тісто. Поставити в духовку при температурі 180 °С і випікати. На це піде максимум 40 хв.
Поки печеться, можна приготувати глазур. Міксером з’єднати масло і сир. Поступово ввести всі інші інгредієнти, збивати при цьому на низькій швидкості, щоб маса вийшла однорідною і гладкою. Молоко додати при необхідності, щоб консистенція була щільного крему.
Змастити глазур’ю верх охололого пирога і посипати його горіхами.
«Погляд часу» №44-29.10.2020
Читайте також: Гарбузовий пиріг із безе