Морквяний пиріг у духовці

Випічка з моркви не так популярна як із фруктів. А даремно. Морква дає дивовижний смак і колір.

Як приготувати морквяний пиріг? Збережіть цей покроковий рецепт, який можна назвати класичним.

Морквяний пиріг

Скдад:

Для тіста:

  • 500 г тертої моркви,
  • 100 мл яблучного пюре,
  • 180 мл олії,
  • 300 г цукру,
  • 1/2 ч. л. солі,
  • 4 великих яйця,
  • 1 ст. л. кориці,
  • 1/2 ч. л. імбиру,
  • 1/4 ч. л. меленої гвоздики,
  • 280 г борошна,
  • 2 ч. л. розпушувача,
  • 1 упаковка кокосової стружки,
  • 100 г подрібнених волоських горіхів.

Для глазурі:

  • 150 г несолоного вершкового масла,
  • 120 г вершкового сиру,
  • 2 ч. л. ванільного екстракту,
  • 1 ч. л. лимонного соку,
  • 400 г цукрової пудри,
  • 1/4 ч. л. солі,
  • молоко – при необхідності до бажаного ступеня густоти.

Приготування

Вмішати розпушувач у борошно.

З’єднати всі інгредієнти для тіста. Довести до однорідності.

У тісто порціями вмішувати борошно, ретельно вимішуючи.

Форму для запікання промазати олією, перелити тісто. Поставити в духовку при температурі 180 °С і випікати. На це піде максимум 40 хв.

Поки печеться, можна приготувати глазур. Міксером з’єднати масло і сир. Поступово ввести всі інші інгредієнти, збивати при цьому на низькій швидкості, щоб маса вийшла однорідною і гладкою. Молоко додати при необхідності, щоб консистенція була щільного крему.

Змастити глазур’ю верх охололого пирога і посипати його горіхами.

«Погляд часу» №44-29.10.2020

Читайте також: Гарбузовий пиріг із безе

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *