Морс «Калинка»

Морс «Калинка»

Зима – саме час готувати смачні і вітамінні напої з калини.

У калині міститься велика кількість вітамінів (Р, C, Е, К, каротин), мінералів (залізо, марганець, цинк), корисних органічних і жирних кислот, а також: глюкозиди, пектин, танін і дубильні речовини.

Сік калини згубно діє на мікроби, тож вживання ягід калини вкрай потрібне, щоб не захворіти на грип чи гострі респіраторні інфекції.

Напої з диво-ягоди можна подавати і до святкового столу, так і в будній день вони прекрасно доповнюють меню, а головне – вітаміни, яких наш організм так потребує.

Мені подобається морс, який швидко готується, до того ж смачний і корисний: 80 г меду розчиняю у 900 мл теплої кип’яченої води, додаю 100 мл соку калини, все перемішую і подаю в охолодженому вигляді у високому бокалі.

«Погляд часу» №49-2019

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *