М’ясна солянка

На 5-6 літрів солянки:
- яловичина – 300 г,
- ковбаса варено-копчена – 200 г,
- будь-яке копчене м’ясо – 200 г,
- сосиски – 6 шт.,
- картопля – 2-3 шт., солоні огірки – 3 шт.,
- цибуля ріпчаста -1 шт.,
- морква – 1 шт.,
- томатна паста – 2-3 ст. л.,
- маслини – 1 банка,
- лимон – кілька дольок,
- сіль,
- зелень.
Зварити яловичий бульйон.
М’ясо вийняти з бульйону, порізати на маленькі шматочки і покласти назад у бульйон. Розігріти на сковороді олію й обсмажити на ній подрібнену цибулю і терту на тертці моркву. Додати до цибулі і моркви подрібнені солоні огірки й обсмажити все разом.
Додати томатну пасту. Викласти піджарку з овочів і томатної пасти у гарячий бульйон із м’ясом. Варити на маленькому вогні.
Дрібно порізати копчене м’ясо, ковбасу та сосиски.
Картоплю дрібно порізати і додати у бульйон.
Подрібнені м’ясні продукти обсмажити на сковороді з олією.
Лимон порізати тонкими дольками. Зелень подрібнити.
Додати у суп обсмажені м’ясні продукти. Варити солянку на маленькому вогні до готовності картоплі. Наприкінці варіння додати у солянку маслини з банки разом із рідиною, порізані лимони та зелень. Готову солянку вимкнути, накрити кришкою і дати супу настоятися.