М’ясо «Гармошка» з духмяним соусом

М'ясо «Гармошка»

У кожної господині в кулінарній книзі є рецепт суперсмачної страви, яка здатна замінити на святковому столі й перше, і друге, і компот. М’ясо «Гармошка» з духмяним соусом готується дуже просто, а на гостей здатна справити гарне враження.

Склад:

  • Свинина – 1 кг,
  • помідори – 2 шт.,
  • твердий сир – 200 г,
  • часник – 9 зубків,
  • лимонний сік – 1 ст. л.,
  • соєвий соус – 3 ст. л.,
  • гірчиця – 1 ст. л.,
  • олія – 70 мл,
  • печериці – 200 г,
  • цибулина, оцет – 1 ст. л.,
  • кріп – 0,5 пучка,
  • петрушка – 0,5 пучка,
  • базилік – 0,5 пучка,
  • кінза – 0,5 пучка,
  • болгарський перець – 1 шт.,
  • перець чилі – 1 шт.,
  • сіль,
  • цукор,
  • чорний мелений перець.

Приготування:

Лимонний сік змішайте з соєвим соусом, гірчицею і 2 ст. л. олії.

М’ясо наріжте скибочками вздовж, не дорізаючи до кінця півсантиметра. Натріть його з усіх боків готовим маринадом, залиште в холодильнику на 10 год.

2 помідори, сир, гриби і 3 зубки часнику наріжте тонкими шматками. Рівномірно викладіть ці інгредієнти в кожен розріз. Загорніть м’ясо у фольгу і запікайте в розігрітій до 200 °C духовці 50 хв.

Приготуйте соус. Цибулю наріжте кубиками, складіть у посудину та залийте оцтом, наполовину розведеним водою, залиште маринуватися.

Зробіть хрестоподібні надрізи на помідорах, що залишилися. Обдайте їх окропом і зніміть шкірку. Разом із болгарським перцем поріжте їх кубиками. Викладіть помідори на розігріту олію. Тушкуйте до стану соусу, а далі пересипте до них болгарський перець. М’які овочі розімніть. Додайте подрібнений перець чилі з сіллю, цукром і оцтом. Поставте томатну масу на вогонь і доведіть її до кипіння. У процесі додайте перетертий із сіллю часник і чорний перець. Вимішайте соус, зніміть його з вогню. Далі вмішайте в суміш рубану зелень і мариновану цибулю.

Подавайте запашний соус до ще гарячого м’яса остиглим. Для цього можете на півгодини поставити його в холодильник. Зелень не варіть, інакше вона втратить як корисні властивості, так і свій запах.

«УЮТ» №47-2019 

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *