М’ясо «Гармошка» з духмяним соусом
У кожної господині в кулінарній книзі є рецепт суперсмачної страви, яка здатна замінити на святковому столі й перше, і друге, і компот. М’ясо «Гармошка» з духмяним соусом готується дуже просто, а на гостей здатна справити гарне враження.
Склад:
- Свинина – 1 кг,
- помідори – 2 шт.,
- твердий сир – 200 г,
- часник – 9 зубків,
- лимонний сік – 1 ст. л.,
- соєвий соус – 3 ст. л.,
- гірчиця – 1 ст. л.,
- олія – 70 мл,
- печериці – 200 г,
- цибулина, оцет – 1 ст. л.,
- кріп – 0,5 пучка,
- петрушка – 0,5 пучка,
- базилік – 0,5 пучка,
- кінза – 0,5 пучка,
- болгарський перець – 1 шт.,
- перець чилі – 1 шт.,
- сіль,
- цукор,
- чорний мелений перець.
Приготування:
Лимонний сік змішайте з соєвим соусом, гірчицею і 2 ст. л. олії.
М’ясо наріжте скибочками вздовж, не дорізаючи до кінця півсантиметра. Натріть його з усіх боків готовим маринадом, залиште в холодильнику на 10 год.
2 помідори, сир, гриби і 3 зубки часнику наріжте тонкими шматками. Рівномірно викладіть ці інгредієнти в кожен розріз. Загорніть м’ясо у фольгу і запікайте в розігрітій до 200 °C духовці 50 хв.
Приготуйте соус. Цибулю наріжте кубиками, складіть у посудину та залийте оцтом, наполовину розведеним водою, залиште маринуватися.
Зробіть хрестоподібні надрізи на помідорах, що залишилися. Обдайте їх окропом і зніміть шкірку. Разом із болгарським перцем поріжте їх кубиками. Викладіть помідори на розігріту олію. Тушкуйте до стану соусу, а далі пересипте до них болгарський перець. М’які овочі розімніть. Додайте подрібнений перець чилі з сіллю, цукром і оцтом. Поставте томатну масу на вогонь і доведіть її до кипіння. У процесі додайте перетертий із сіллю часник і чорний перець. Вимішайте соус, зніміть його з вогню. Далі вмішайте в суміш рубану зелень і мариновану цибулю.
Подавайте запашний соус до ще гарячого м’яса остиглим. Для цього можете на півгодини поставити його в холодильник. Зелень не варіть, інакше вона втратить як корисні властивості, так і свій запах.
«УЮТ» №47-2019
Сповіщення: М'ясний рулет зі свинини з курячим філе | Газета "Уют"